ESKİŞEHİR SİVRİHİSAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

AİLE OKULU PROJESİ ÇALIŞTAYI ANKARA'DA BAŞLADI

Aile değerleri, aile içi iletişim, sosyal, psikolojik ve duygusal gelişim, çevre bilinci, stres yönetimi, madde bağımlılığını önlemeye ilişkin yaklaşımlar olmak üzere çeşitli alanlarda ailelerin desteklenmesi amacıyla başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında düzenlenen çalıştayın açılış toplantısı, Bakan Yardımcısı Osman Sezgin'in katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi.
AİLE OKULU PROJESİ ÇALIŞTAYI ANKARA'DA BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 28 Mart 2022'de başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında düzenlenen çalıştayın açılış toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. 

 

19 Ekim tarihine kadar sürecek çalıştayın açılışında konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, "İnsan var ise aile sayesinde vardır." diyerek aile kavramının önemini vurguladı. 

 

Sezgin, küresel çağdaki değişimlere bağlı olarak Türk aile yapısının da özünü kaybetmemesi adına yapılacak eğitimlerin önemli bir rol oynadığını ve projenin bu anlamda büyük değere sahip olduğunu kaydetti.

 

Türkçedeki aile hakkında kullanılan kavramların incelikleri

Türkçedeki aile hakkında kullanılan kavramların inceliklerinin dikkate değer olduğuna işaret eden Sezgin, aileyi tanımlarken ailenin oluşabilmesi için insana özgü olan nikâh kavramının ve onun kritik rolünün atlanmaması gerektiğini anlattı. Sezgin, konuşmasında aile anlayışındaki zamana dayalı hızlı değişimi Türk edebiyatından örneklerle ifade ederek ailenin geliştirilmesi için yapılan her bir hizmetin Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda yapılan mücadeleye denk bir kıymete sahip olduğunu dile getirdi. 

 

Çalıştayda söz alan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger de ailenin bir okul, okulun da bir aile olduğunu; bu iki kavramın birbirinin tamamlayıcısı niteliğinde olduğunu söyledi.

 

Projenin hedefi; güçlü aile, güçlü çocuklar, güçlü toplum

Millî Eğitim Bakanlığınca yürütülen Aile Okulu Projesi; gençlerin, çocukların, anne ve babaların toplum için faydalı bireyler olma gayretini açığa çıkarmayı amaçlıyor. Bu kapsamda projeyle ailelere "Sosyal ve Duygusal Beceri Gelişimi,  Aile İçi İletişim Becerileri, Akran İlişkileri, Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanımı, Çatışma ve Stres Yönetimi, Bağımlılık, Ahlaki Gelişim, Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite" olmak üzere 8 başlıkta 44 saat eğitim veriliyor. Ayrıca proje başlıklarına "Çevre ve İklim Değişikliği, İlk Yardım ve Trafik Öğreniyorum" olmak üzere üç konun daha eklenmesi planlanıyor. Proje kapsamında bugüne kadar 59 bin 355 öğretmene eğitici eğitimi verilirken, bu öğretmenler de aldıkları eğitimler çerçevesinde 236 bin 826 aileye eğitim verdi.

 

Çalıştayın sonunda, alanında uzman akademisyen/eğitimciler tarafından Bireysel Gelişim ve Kültürel Farkındalık, Anne Baba Tutumları ve Çocuk Gelişimi, Aile Hukuku, Türk Edebiyatında Aile ile Nezaket ve Görgü Kuralları (Adab-ı Muaşeret) konu başlıklarında çalışmalar yapılarak rapor hazırlanacak.

Cumhuriyet Mah. Atatürk Bulvarı No45 SİVRİHİSAR - 0 222 711 40 08

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.